Contact Info
Doktora araştırmacısı
Education

Istanbul Medeniyet Üniversitesi

Zeynep Yılmaz Hava, 2013 yılında Boğaziçi Üniversitesi çeviribilim bölümünde lisans eğitimini yüksek onur derecesi ile tamamladı. 2017 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi kültürel çalışmalar programından yüksek lisans derecesini aldı. Aynı yıl, İstanbul Medeniyet Üniversitesi sosyoloji doktora programında göç çalışmaları alanında YÖK 100/2000 bursiyeri olarak eğitime başladı. Ayrıca 2018 yılında TUBİTAK tarafından verilen genel yurt içi doktora bursunu almaya hak kazandı. Hâlâ aynı üniversitede göç sosyolojisi alanındaki araştırmalarına ve çeviri/editörlük çalışmalarına devam etmektedir. Yazarın bugüne kadar göç, kültürel/dilbilimsel antropoloji ve çeviri alanlarında yürüttüğü çeşitli araştırmaları ve yayınları bulunmaktadır.