Suriyeli dostlarla ramazan buluşması

Suriyeli dostlarla ramazan buluşması

Suriye mutfağında yer alan iki tür künefe:

  1. Kalın Künefe (Kunefe Khishneh):
    İki kat ince yufka hamuru kremayla doldurulur, pişirilir ve üzerine ezilmiş Antep fıstığı serpilir.
  2. İnce Künefe (Kunefe Na’ameh):
    Üzerinde öğütülmüş irmik hamurundan çıtır bir katman, ikinci katmanda ise erimiş Arap peyniri (Akkawi, mozzarella peyniri benzeri) vardır; pişirilir ve Antep fıstığı ile süslenir.
Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sk. 34794 Çekmeköy – İstanbul | Telefon: +90(216) 564 90 00 | E-Posta Adresi: foodandmigration@ozyegin.edu.tr
© 2024 Created with Özyeğin Üniversitesi