Contact Info
Susan Beth Rottmann
Proje Yürütücüsü

Özyeğin Üniversitesi

Susan Rottmann, Antropoloji Doçenti’dir. Lisans derecesini 2001 yılında Cornell Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Din üzerine, yüksek lisans derecesini 2006 yılında Wisconsin-Madison Üniversitesi’nde Antropoloji üzerine ve doktora derecesini 2012 yılında Wisconsin-Madison Üniversitesi’nde yine Antropoloji üzerine tamamladı.  Fulbright-Hays Yurtdışında Doktora Tezi Araştırma Bursu ve Sosyal Bilimler Araştırma Kurulu, Wenner-Gren Antropolojik Araştırma Vakfı, Türkiye'deki Amerikan Araştırma Enstitüsü ve Türkçe Çalışmaları Enstitüsü’den hibeler de dahil olmak üzere araştırmaları için çok sayıda hibe almaya hak kazandı.

2017-2021 yılları arasında, Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan RESPOND- Multilevel Governance of Mass Migration in Europe and Beyond (Avrupa ve Ötesinde Kitlesel Göç Olgusunun Çok Katmanlı Yönetişimi) adlı UFUK 2020 Projesi’nde Baş Araştırmacı olarak görev yaptı.  Halen, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler Trans-Atlantik Platformu’nun bir parçası olarak Inequalities, Community Resilience and New Governance Modalities in a Post-Pandemic World (Pandemi Sonrası Dünyada Eşitsizlikler, Toplum Direnci ve Yeni Yönetişim Modaliteleri) adlı bir projede işbirliği ortağıdır. Bunun yanı sıra  “Food, Homemaking and Social Integration for Syrian Women in Istanbul, Gaziantep and Hatay” / “İstanbul, Gaziantep Ve Hatay'daki Suriyeli Kadınların Yemek, Ev-Yapımı Ve Sosyal Uyumu” (Project ID: 122K209; 2022-2025) adlı proje için TÜBİTAK 1001 (Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı) hibesinin Proje Koordinatör’lüğünü yürütmektedir.

Rottman’ın araştırmaları, Journal of Refugee Studies, Migration Studies ve Critical Sociology da dahil olmak üzere çok sayıda  uluslararası hakemli dergide yer almıştır. In Pursuit of Belonging: Forging an Ethical Life in European-Turkish Spaces (Berghahn Books - 2019) adlı son kitabı,  Müslüman bir kadın olarak ulusötesi bir alanda etik bir hayat sürdürme mücadelesini anlatmak için antropolojide köklü bir gelenek olan yaşam öyküsü yazma geleneğinden yararlanır.