Bu kahvaltıda genellikle foul (bakla), falafel, humus, za’atar ve peynirle yapılan fatayer (tuzlu börekler) ve tabii ki Suriye kahvaltı kültüründe önemli bir yere sahip olan çay bulunur. Tatlı tercih edenler için mamouniye (irmik tatlısı) ve şuaibiyat (tuzlu peynirle birlikte servis edilen çıtır börekler) ideal tatlı seçenekleridir.
Bugün, Türkiye’de yaşayan Suriyeliler bu geleneği canlı tutmak için kahvaltıyı, Türkiye’nin tatil günü olan Pazar gününe taşıyarak aileleriyle birlikte bu özel öğünü paylaşmaya devam etmeye çalışıyor.
Her Suriyeli hanede, kültür, sevgi ve geleneğin birleştiği bu anılar yaşanmaktadır.
Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah.
Orman Sk. 34794 Çekmeköy – İstanbul | Telefon: +90(216) 564 90 00 | E-Posta Adresi: foodandmigration@ozyegin.edu.tr